Mark Huizinga biografie

zilver op EK & Olympisch kampioen!

Mijn kwalificatie voor de Olympische Spelen in Sydney verliep heel voorspoedig. Na overwinningen op de A-toernooien van Moskou en Rotterdam en bronzen medailles in München en Rome, leidde ik de Europese ranglijst aan de vooravond van het EK 2000 in Polen. Ik was erg gebrand op het terugwinnen van mijn titel. Ik beschouwde mijn derde plek in 1999 als een foutje dat rechtgezet moest worden. Ik begon het toernooi stroef, maar in elke partij groeide mijn vorm. Ik was klaar voor de finale tegen Croitoru. Helaas wist hij mij goed te verrassen en in een split-second ging de titel aan mijn neus voorbij. Zilver op het EK. Niet slecht, maar niet goed genoeg. Het was wel een goede voorbereiding op de spelen in Sydney. Zo goed als op de Olympische Spelen van Sydney was ik nog nooit geweest. Alles viel op zijn plek: kracht, conditie, techniek, maar vooral mentaal was ik volledig in balans. Eén voor één werkte ik mijn tegenstanders weg. Despaigne, Olson, Croitoru, Morgan en Honorato. Eindelijk had ik het hoogste bereikt: ik was de beste van de wereld. Vlak na de Spelen won ik voor de vierde keer het WK voor militairen. In Den Helder won ik al mijn partijen met vol punt. Daarna ontkwam ik niet aan een operatie aan mijn linkerknie. Dokter Heijboer verwijderde een gedeelte van de meniscus uit de knie die ik eind 1996 blesseerde.